Clifton School & Nursery: Reception (York)

  • Client | Clifton School and Nursery

Working closely with the school to develop their brief, our scheme addressed the experience of the approach, entrance and arrival to the school within tight internal space constraints. Externally, the works included a small extension to the ground floor, over-cladding of part of the existing building and landscaping. Internally, the scheme delivers a new meeting room, reconfigured reception area and waiting/break-out space. Our involvement was consistent throughout – from initial concept designs, the successful award of planning permission, tender documentation, building regs application, information for construction and supervision of the works on site. As part of our holistic approach, we developed an interior design concept with the school that included detailed proposals for the reception desk and carpet design, as well as all furniture, fixtures and fittings. Pupils now creatively use the new reception and waiting space, along with the stepped entrance area, as a place for learning and play. Winner of York Design Award 2014.

Photography | Sue Barr